г. Харьков, Салтовское шоссе 155/93
Смотреть на карте
(098) 046 18 29
(050) 979 44 69
(093) 979 44 69
Пошук артикулу
 
Каталог
Каталог запасних
частин
Завантажити (PDF)
 
 

Експлуатація сайлентблоків

Призначення сайлентблоків - демпфірування коливань вузлів і пом'якшення ударів рухливих деталей. Відповідно, при русі автомобіля сайлентблоки безперервно піддаються високим фізичним навантаженням. Особливо страждають сайлентблоки важелів і подушки стабілізатора курсової стійкості. У складних умовах бездоріжжя і температурних перепадів, ці деталі особливо схильні до зносу і вимагають регулярної перевірки.

 

В оптимальних умовах експлуатації - при спокійній їзді по гарним рівним дорогам - розрахунковий ресурс сайлентблока покриває 100-200 тис. км пробігу. Однак, ця цифра справедлива тільки для оптимальних умов!

 

В умовах українських доріг, з урахуванням переважаючого дорожнього покриття і стилю водіння, реальний ресурс сайлентблока скорочується в 2-3 рази. Отже, перевіряти справність деталей варто, як мінімум, двічі на рік - навесні та восени.

 

Яким змінам піддається сайлентблок при тривалій інтенсивній експлуатації?

 

В умовах постійних ударних навантажень і тертя пружна вставка поступово втрачає свою еластичність, розсихається і дає тріщини. Деформована, суха, розбита гума не в змозі виконувати свої функції. Коливання в вузлах демфірується все гірше, удари не пом'якшуються. Як наслідок, посилюється вібрація, шуми та інші неприємні сигнали зносу сайлентблоків.

 

Варто розуміти, що одними шумами справа не закінчується - чим довше механізм працює з зношеним сайлентблоками, тим сильніше деформуються деталі вузлів. І якщо зношений сайлентблок не замінити, доведеться міняти вже не одну деталь, а відразу весь вузол, що в кілька разів збільшить вартість ремонту. Як бачите, регулярна перевірка і своєчасна заміна сайлентблока мають важливе практичне значення.

 

У цьому контексті не зовсім зрозуміло чому на українському ринку так складно знайти окремі сайлентблоки важелів. Як правило, нашим водіям пропонують придбати весь важіль у збірці, що, природно, набагато дорожче і, до того ж, зовсім необов'язково. Розуміючи всю економічну безглуздість такого рішення, ми пропонуємо нашим клієнтам сайлентблоки важелів як окремих комплектуючих.

 

Сайлентблоки BCGUMA - якісне і надійне рішення для українських доріг.

 
 
Розробка сайту: студія "Імпреза"студія
Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:

Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.